Skip to main content

Food

Productieverbeterprojecten

De voedingsmiddelen industrie is continu in beweging en er worden steeds hogere eisen gesteld aan productieprocessen en installaties. Onze professionals hebben niet alleen theoretische kennis van de voedingsmiddelenindustrie, maar zelf ook ervaring met de complexiteit in de praktijk. Juist die combinatie van kennis en ervaring maakt dat onze gedreven, een mix van ervaren en jong gemotiveerde engineers, vraagstukken van klanten snel en goed kunnen analyseren.

Productieprocessen

Op basis van productiespecificaties en de benodigde productiecapaciteit worden procesinstallaties ontworpen; van haalbaarheidsstudie tot en met de commissioning. Voor de procesautomatisering werkt Protechnicon samen met diverse partners.

Ontwerpen en engineering

Ontwerpen worden uitgevoerd volgens de actuele normen (HACCP, SMED, EHEDG) én conform de laatste inzichten op het gebied van duurzaamheid.

Productieapparatuur

Specifieke productieapparatuur werken we tot in detail uit voor onze klanten. Na oplevering van het tekeningenpakket werken we samen met de machinebouwer tot en met de commissioning bij de klant.

Projectmanagement

Het projectmanagement wordt strak geregisseerd en in afgebakende processtappen tot het einde toe begeleid. Het realtime geïnformeerd houden van de opdrachtgever en andere stakeholders evenals een scherpe bewaking van overeengekomen budgetten, planningen en beoogde kwaliteit zijn kenmerkend voor onze stijl van werken.

Utilities

Op basis van het procesontwerp wordt de capaciteit berekend en het ontwerp van utilities gemaakt. Veelal gaat het hierbij om de selectie en integratie van package-units in de infrastructuur.

Recente projecten