Alleen het beste is goed genoeg

Wat begon met het verzoek om een 3D tekening te maken, is inmiddels uitgegroeid tot een hechte samenwerking. Qua visie en strategie zijn de Veghelse Smink Group en het Einhovense engineersbureau Protechnicon aardig aan elkaar gelijk. Maar qua kennis en vakmanschap weten ze het nodige aan elkaar toe te voegen. En juist dát maakt de samenwerking tot een echte win-win situatie aldus René Smink, managing director van Smink Group. Hij beveelt de samenwerking met Protechnicon bij zijn klanten dan ook graag aan.

Smink Group specialist in nichemarkt

Grondlegger René Smink kent zijn vakgebied echt nog van binnenuit. Voordat hij in ‘89 Smink Group oprichtte, was hij zelf een zeer bekwaam orbitaal lasser. Nu – 25 jaar later – hoort zijn bedrijf bij de top van specialisten op het gebied van stofvrij werken en orbitaal lassen. Grote namen uit de farmacie, biotechnologie, halfgeleider industrie en solar industrie zetten met genoegen hun opdrachten weg bij dit Veghels bedrijf. Smink Group ontwikkelt, produceert en installeert componenten, subsystemen en complete installaties binnen de high purity industrie. Ook als installaties uitgebreid of gemoderniseerd moeten worden, weten fabrikanten, engineers en contractors Smink Group te vinden.

Protocollering en certificering

Voorbereidingen worden gedaan in de eigen werkplaats en in de eigen cleanroom die ISO 6 is gecertificeerd. Daarnaast wordt een groot deel van het werk uitgevoerd bij de klant on site. Zonder uitzondering worden alle producten en diensten geleverd volgens de strengste normering waaronder GMP en FDA. René Smink: “Smink Group is gespecialiseerd in de bouw van hoogwaardige waterbehandelingssystemen voor high purity water en water for injection. Onze werkzaamheden raken de mens in al zijn kwetsbaarheid. Logisch dat de kwaliteitseisen dan ook ongekend hoog zijn zowel in de voorbereidingsfase als tijdens de uitvoering en oplevering. Ons specialistisch werk maakt dat wij in een nichemarkt opereren. Groeimarkten zijn voor ons ziekenhuizen, de foodbranche en de ruimtevaart waar dezelfde hoge standaarden gelden.”

Keuze voor multidisciplinair werken

Sinds enkele jaren werken opdrachtgevers bij voorkeur met een multidisciplinair team. Om die reden werd het voor Smink Group van belang om partners te vinden op het gebied van engineering, projectmanagement, installatiekwalificatie en uitvoeringskwalificatie. Feitelijk de werkzaamheden voorafgaand en volgend op de expliciete deskundigheid van Smink Group. Het Eindhovens engineeringsbureau Protechnicon bleek bij uitstek deze partner te kunnen zijn. René Smink: “Protechnicon is een jong, dynamisch bedrijf dat – net als wij – de lat erg hoog legt. Zij zijn sterk in engineering zeker door de gefaseerde aanpak die zij in de ontwerpfase hanteren. En ook voor het projectmanagement beveel ik hen graag aan. Ze hebben een scherp oog voor detail en zijn fel op het bewaken van budgetten, kwaliteit en doorlooptijden. Ook de afrondingsfase waarin niet alleen de oplevering van de installaties, maar ook de uitvoering van het werk conform uiterst strenge protocollen gecontroleerd moet worden, laat ik graag aan hen over. Inmiddels hebben we op verschillende projecten samengewerkt waardoor we weten dat we aan elkaar gewaagd zijn.”

Onmogelijke mogelijk maken

Samenwerken vraagt echter een voortdurende alertheid en inspanning van alle partijen. Vóór het verkrijgen van de opdracht moet de verdeling van bevoegdheden en verantwoordelijkheden 100% duidelijk zijn; zeker op die onderdelen waar de werkzaamheden van de partners op elkaar ingrijpen.